fbpx
събота, февруари 24, 2024
НовиниПолезно

ПСС с онлайн лекция „Безопасност в зимната планина“

Планинската спасителна служба (ПСС) подготвя свободна онлайн лекция на тема „Безопасност в зимната планина“. Тя ще се проведе във вторник, 12 декември, от 19:00 ч.
Време е да си припомним някои правила, а и да научим нови. Присъединете се към планинските спасители от отряд София, които за поредна година организират тази лекция за Вас!
Това призовават спасителите от софийския отряд. На тяхната фейсбук страницата ще намерите и линк към лекцията.
В нея ще се обсъждат аспекти около пребиваването ни в планината при всякакви зимни условия. Лавинна безопаснот за туристи, скиори и алпинисти, метеорологични особености, екипировка, избор на маршрут и разбира се медицински състояния, разпознаване, действия и третиране – всичко това ще бъде предмет на лекцията.
Лектори ще бъдат д-р Севдалина Михайлова планински спасител – лекар и Константин Стамов – планински спасител и началник на отряд София. Ще се включи и Момчил Панайотов – планински спасител и автор на множество пулбикации, книги и лекции на тема лавинна безопасност.
Събитието за поредна година ще протече изцяло онлайн, а на участиците в него отново ще бъде предоставена възможност за въпроси.

Мария Лазарова

Мария Лазарова е журналист със специализация „Печат“ и магистър по Публична комуникация. Над 20 години работи в сферата на печатните и он-лайн медии. Автор, редактор и основател на периодични издания, сред които и „Върхове“. Запален планинар от детството си и с интереси в алтернативните аутдор дейности и спортове. redakcia@varhove.com

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!