fbpx

Пускат допълнителен курс на Витоша заради претъпкани автобуси (ВИДЕО)

От Центъра за градска мобилност (ЦГМ) съобщиха, че пускат допълнителен автобус до Витоша през почивните дни. Решението е взето след оплаквания на граждани за претъпкани превозни средства през уикенда.

Допълнителният курс ще се извършва събота и неделя в 17, 30 часа.

„В ЦГМ се събират и анализират данните от пътуванията по линиите за Витоша, както и отчитаме желанията на нашите клиенти. Не само сега, а и в предишните месеци, в натоварените часове винаги сме пускали допълнителни превозни средства. На база на засиления интерес към националния парк, ЦГМ ще пусне допълнителен курс в почивните дни в 17.30 часа. Напомняме, че от тази година за първи път и през зимата до планината всеки ден има превоз“, гласи отговорът на ЦГМ.

В неделя пътници алармираха, че съкращаването на курсовете на автобусите до Витоша е довело до препълнени превозни средства през почивните дни. Един от тях определя пътуването си до планината с една дума „Ад“.

„АД – само така може да се определи „пътуването“ в 63 към и от Златните мостове, включително и в последния курс – 16:30 часа от спирка Златните мостове към София, втори пореден уикенд – 15 ноември 2020 г.- неделя и ТРИ поредни години – 2018,2019,2020. Въпреки новите автобуси, специално купени за линия 63, ПРИЧИНАТА да се „пръскат по шевовете“ 63 е въвеждането на ЗИМНОТО РАЗПИСАНИЕ – ПОСЛЕДЕН КУРС ОТ ЗЛАТНИТЕ МОСТОВЕ 16:30 ЧАСА от 01 ноември три поредни години! Съкращаването на курсовете от спирка Златните мостове към София до 16:30 часа, съкращава и броя на автобусите (колите) на максимум 4 броя.#НЯМА КАК с четири автобуса (коли) по линия 63 до/от Златните мостове и съкратено ЗИМНО РАЗПИСАНИЕ да се извозят хиляди хора отправили се към високите части на планината Витоша – Златните мостове с 63!“.

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: Защитено съдържание !!