fbpx

Пускат допълнителен курс на Витоша заради претъпкани автобуси (ВИДЕО)

От Центъра за градска мобилност (ЦГМ) съобщиха, че пускат допълнителен автобус до Витоша през почивните дни. Решението е взето след оплаквания на граждани за претъпкани превозни средства през уикенда.

Допълнителният курс ще се извършва събота и неделя в 17, 30 часа.

“В ЦГМ се събират и анализират данните от пътуванията по линиите за Витоша, както и отчитаме желанията на нашите клиенти. Не само сега, а и в предишните месеци, в натоварените часове винаги сме пускали допълнителни превозни средства. На база на засиления интерес към националния парк, ЦГМ ще пусне допълнителен курс в почивните дни в 17.30 часа. Напомняме, че от тази година за първи път и през зимата до планината всеки ден има превоз”, гласи отговорът на ЦГМ.

В неделя пътници алармираха, че съкращаването на курсовете на автобусите до Витоша е довело до препълнени превозни средства през почивните дни. Един от тях определя пътуването си до планината с една дума “Ад”.

“АД – само така може да се определи “пътуването” в 63 към и от Златните мостове, включително и в последния курс – 16:30 часа от спирка Златните мостове към София, втори пореден уикенд – 15 ноември 2020 г.- неделя и ТРИ поредни години – 2018,2019,2020. Въпреки новите автобуси, специално купени за линия 63, ПРИЧИНАТА да се “пръскат по шевовете” 63 е въвеждането на ЗИМНОТО РАЗПИСАНИЕ – ПОСЛЕДЕН КУРС ОТ ЗЛАТНИТЕ МОСТОВЕ 16:30 ЧАСА от 01 ноември три поредни години! Съкращаването на курсовете от спирка Златните мостове към София до 16:30 часа, съкращава и броя на автобусите (колите) на максимум 4 броя.#НЯМА КАК с четири автобуса (коли) по линия 63 до/от Златните мостове и съкратено ЗИМНО РАЗПИСАНИЕ да се извозят хиляди хора отправили се към високите части на планината Витоша – Златните мостове с 63!”.

Прочети  Спасителна операция за трима испански пещерняци в Мароко

Comments

comments

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!