fbpx

Разлог разширява ски зона „Кулиното“

Общинското ръководство в Разлог обмисля разширяване на ски зона „Кулиното“, каза за БТА кметът на общината Красимир Герчев.

Предвижда се изграждането на нова писта, която ще се свързва със старата, както и ново лифтено съоръжение. Детските съоръжения ще бъдат приоритет, така че да има повече място, където децата да се учат, посочи кметът на Разлог.

Красимир Герчев уточни, че разширяването на зоната е дълъг процес. Във влезлия в сила преди година и половина общ устройствен план на община Разлог е застъпена ски зона „Кулиното“ в ниската ѝ част.

Община Разлог ремонтира две детски площадки в града

„Искам да подчертая, че той е съгласуван, минал е през оценка за въздействие върху околната среда, съобразили сме се с всички законови разпоредби“, посочи Герчев.

Общинският съвет е взел решение за изготвяне на подробен устройствен план, предстои той отново да бъде съгласуван със съотвените институции, като от община Разлог са категорични, че ще спазят всички екологични норми, свързани с развитието на зоната. По думите на Красимир Герчев това ще допринесе за икономическото развитие на града и общината. Към пистата ще има и съоръжения за сняг, каквито в момента на „Кулиното“ няма.

„Виждаме, че не можем да използваме пистата когато е суша, от друга страна имаме водоизточници, които да ползваме за съоръжения за изкуствен сняг“, допълни кметът на Разлог.

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.