fbpx

Разлог разширява ски зона “Кулиното”

Общинското ръководство в Разлог обмисля разширяване на ски зона “Кулиното”, каза за БТА кметът на общината Красимир Герчев.

Предвижда се изграждането на нова писта, която ще се свързва със старата, както и ново лифтено съоръжение. Детските съоръжения ще бъдат приоритет, така че да има повече място, където децата да се учат, посочи кметът на Разлог.

Красимир Герчев уточни, че разширяването на зоната е дълъг процес. Във влезлия в сила преди година и половина общ устройствен план на община Разлог е застъпена ски зона “Кулиното” в ниската ѝ част.

Община Разлог ремонтира две детски площадки в града

“Искам да подчертая, че той е съгласуван, минал е през оценка за въздействие върху околната среда, съобразили сме се с всички законови разпоредби”, посочи Герчев.

Общинският съвет е взел решение за изготвяне на подробен устройствен план, предстои той отново да бъде съгласуван със съотвените институции, като от община Разлог са категорични, че ще спазят всички екологични норми, свързани с развитието на зоната. По думите на Красимир Герчев това ще допринесе за икономическото развитие на града и общината. Към пистата ще има и съоръжения за сняг, каквито в момента на “Кулиното” няма.

“Виждаме, че не можем да използваме пистата когато е суша, от друга страна имаме водоизточници, които да ползваме за съоръжения за изкуствен сняг”, допълни кметът на Разлог.

Comments

comments

Прочети  ЗАРАДИ ПИРИН - хиляди викаха "Оставка" под прозорците на Министерски съвет

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!