fbpx

Руският филм „Нярма” с Гран При в Банско

Филмът „Нярма“ на Едгар Бартеньов от Русия заслужи Голямата награда на десетото издание Международния кинофестивал за планини, екстремни спортове и приключения в Банско.

Специалната награда на международното жури на тазгодишния фестивал с председател Майкъл Браун от САЩ спечели филмът от Италия „70 години в червено“ на Франческо Мансути и Виничио Стефанело.

Наградата за цялостна реализация в екстремни условия бе присъдена на филма „Маунт Сейнт Илайъс“ /Австрия/ на Гералд Салмина.

Наградата на община Банско за филм, отразяващ бита и културата на планинарските народи заслужи филмът „Планината на децата“ /Румъния/ на Бьорн Райнхард.

С наградата на „Туристическа асоциация Банско“ и Съюза на туристическия бизнес в Банско бе отличена лентата „Проектът Асгърд“ /Великобритания/ на Алъстър Лий.

Наградата на журито за български филм заслужи „Да стъпиш на Мон Блан“ на Александра Ненкова, Веселка Кирякова и Мирослава Иванова.

Със специална награда за творчество бе отличен Герасим Величков-Джери от България.

Кметът на община Банско Александър Краваров бе удостоен с почетния знак „Сърце за хората“ на сдружението „Международен фестивал на планинарския филм“.

Директорът на „Банскофилмфест“ Натали Петрова съобщи, че на състоялата се по време на десетото издание на фестивала годишна среща на Световния алианс на планинарското кино е решено Световните дни на планинарското кино да се състоят през 2011 г. в Банско.

Прочети  Увеличават тройно автобусите до х. Алеко в работни дни

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.