fbpx

Учредяват Обществен консултативен съвет към НП „Централен Балкан”

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова ще участва в церемонията за учредяване на Обществен консултативен съвет към Дирекция “Национален парк “Централен Балкан”, съобщиха от МОСВ.

Събитието е от 10.00 ч. На 30.11 в парк-хотел “Москва” в столицата. Заедно с министър Караджова приветствие към участниците ще отправи посланикът на Норвегия в България Тове Скарстейн.

Учредяването на Обществен консултативен съвет за Централен Балкан /в състав от 20 души/е успешен и позитивен модел за управление, който ангажира широк кръг от заинтересовани страни да работят съвместно за развитието на защитената територия. Това е заключителната проява на дейностите по проект на Фондация “Тайм” за създаване на модел за управление на парка с участието на заинтересованите страни. Проектът се изпълнява с финансовата помощ на Фонда за подкрепа на НПО, сформиран от страните от Европейското икономическо пространство – Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.

Ще участват над 100 души, заети в дейностите по проекта – представители на областни, общински и местни власти, туристически бизнес, научни среди и неправителствени природозащитни организации, ползватели на паркови природни ресурси, граждани от населени места около парка.

Нела Рачевиц – директор на Национален парк “Централен Балкан”, ще представи резултатите от проекта. Ще бъде представена и дългосрочната визия за НП “Централен Балкан” – “Поглед към общото ни бъдеще”, създадена от Обществения консултативен съвет, като общо виждане за Националния парк до средата на XXI век.

Comments

comments

Прочети  150 метра разделиха Боян Петров и Макалу

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!