fbpx

Учредяват Обществен консултативен съвет към НП „Централен Балкан”

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова ще участва в церемонията за учредяване на Обществен консултативен съвет към Дирекция “Национален парк “Централен Балкан”, съобщиха от МОСВ.

Събитието е от 10.00 ч. На 30.11 в парк-хотел “Москва” в столицата. Заедно с министър Караджова приветствие към участниците ще отправи посланикът на Норвегия в България Тове Скарстейн.

Учредяването на Обществен консултативен съвет за Централен Балкан /в състав от 20 души/е успешен и позитивен модел за управление, който ангажира широк кръг от заинтересовани страни да работят съвместно за развитието на защитената територия. Това е заключителната проява на дейностите по проект на Фондация “Тайм” за създаване на модел за управление на парка с участието на заинтересованите страни. Проектът се изпълнява с финансовата помощ на Фонда за подкрепа на НПО, сформиран от страните от Европейското икономическо пространство – Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.

Ще участват над 100 души, заети в дейностите по проекта – представители на областни, общински и местни власти, туристически бизнес, научни среди и неправителствени природозащитни организации, ползватели на паркови природни ресурси, граждани от населени места около парка.

Нела Рачевиц – директор на Национален парк “Централен Балкан”, ще представи резултатите от проекта. Ще бъде представена и дългосрочната визия за НП “Централен Балкан” – “Поглед към общото ни бъдеще”, създадена от Обществения консултативен съвет, като общо виждане за Националния парк до средата на XXI век.

Прочети  Два нови катерачни тура на Метеорите (ВИДЕО)

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook