fbpx

Учредяват Обществен консултативен съвет към НП „Централен Балкан”

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова ще участва в церемонията за учредяване на Обществен консултативен съвет към Дирекция „Национален парк „Централен Балкан“, съобщиха от МОСВ.

Събитието е от 10.00 ч. На 30.11 в парк-хотел „Москва“ в столицата. Заедно с министър Караджова приветствие към участниците ще отправи посланикът на Норвегия в България Тове Скарстейн.

Учредяването на Обществен консултативен съвет за Централен Балкан /в състав от 20 души/е успешен и позитивен модел за управление, който ангажира широк кръг от заинтересовани страни да работят съвместно за развитието на защитената територия. Това е заключителната проява на дейностите по проект на Фондация „Тайм“ за създаване на модел за управление на парка с участието на заинтересованите страни. Проектът се изпълнява с финансовата помощ на Фонда за подкрепа на НПО, сформиран от страните от Европейското икономическо пространство – Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.

Ще участват над 100 души, заети в дейностите по проекта – представители на областни, общински и местни власти, туристически бизнес, научни среди и неправителствени природозащитни организации, ползватели на паркови природни ресурси, граждани от населени места около парка.

Нела Рачевиц – директор на Национален парк „Централен Балкан“, ще представи резултатите от проекта. Ще бъде представена и дългосрочната визия за НП „Централен Балкан“ – „Поглед към общото ни бъдеще“, създадена от Обществения консултативен съвет, като общо виждане за Националния парк до средата на XXI век.

Прочети  Мобилно приложение показва маршрути и хижи на туристите в НП "Централен Балкан"

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.