fbpx
събота, април 13, 2024
НовиниСкиСки курорти

Скиор увисна от лифта в Банско (ВИДЕО)

Скиор увисна от лифта в Банско в четвъртък. На кадри, разпространени в интернет, се вижда как мъжът успява да се задържи за лифта, докато хората от станцията успяват да върнат назад седалките и да го свалят. Това се е случило на лифта „Бъндерица” в Банско.

„Радваме се, че нелепият инцидент завърши успешно за туриста. Той се е качил на начална станция на лифта „Бъндеришка поляна”. 100 метра след качването, му пада едната ска и той решава, че трябва да откопчае и другата. Тогава вдига предпазната бариера, която е на седалката. Това е абсолютно забранено и никога не трябва да се прави освен преди слизане. Откопчал е и другата ска, изплъзва се от седалката и се хваща за степенките н аседалката”, каза пред NOVA Иван Обрейков – маркетинг-директор на фирмата-концесионер .

YouTube player

„Разбрахме за инцидента благодарение на записа. Никой не е предявил някакво оплакване към нас”, каза още той.

По думите му скиорът е висял така около 2-3 минути. „ Нашите колеги са действали адекватно и благодарение на това, инцидентът се е разминал без пострадали. Те са върнали лифта на заден ход и туристът е стъпил на земята”, допълни Обрейков.

„Той е бил е на височина 4-5 метра. Не знаем кое го е накарало да откачи ската. По принцип би трябвало да направи още един кръг, да се върне на начална станция, да свали другата ска и да си вземе тази, която му е паднала”, каза още той.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!