fbpx
събота, април 13, 2024
Новини

Спасителите намериха следа от изчезналите баща и син в Стара планина. Издирването продължава по светло утре

​​​​​​​Планинските спасители и доброволци, които издирваха днес бащата и сина от Стара Загора, изчезнали под връх Ботев, намериха челник, вероятно на някой от издирваните. Той е открит малко след 13:00 ч., при обхода в близост до заслон „Рудината“ (Бункера). Проверени са всички постройки, в които изгубените биха могли да намерят подслон, но засега без резултат.

В 18:00 ч. акцията по издирването е прекратена с падането на тъмнината. Утре обходите на спасителните отряди ще продължат, съобщиха от Планинската спасителна служба.

42-годишният Атанас Пенчев и 17-годишният му син Андриан са в неизвестност от 11:00 ч. на 5 февруари. Те са тръгнали от местността „Паниците“ по маратонки ден по-рано. Автомобилът им и в момента се намира затрупан от сняг там. Издирването им продължи тази сутрин в 6:34 ч. от Калофер. Тогава потеглиха първите екипи на Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК.

Общо 17 планински спасители от отрядите в Калофер, Карлово, Пловдив, Пирдоп, София и Банско с 3 спасителни кучета обхождаха нови райони, които не са били достигнати през вчерашния ден. Към тях се присъединиха 8 доброволци от охраната на парк „Централен Балкан“, 5 от Стара Загора и 2 от Калофер.

Труден терен, насечена и гориста местност в по-ниските части и над еднометровите преспи, са затруднили издирването. Изключително лоши са били и метеорологичните условия. Вятърът е бил със скорост 15 м/сек по билото на планината, а температурата – минус 8 градуса, което се усеща като минус 25 градуса заради вятъра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!