fbpx

Спасителите намериха следа от изчезналите баща и син в Стара планина. Издирването продължава по светло утре

​​​​​​​Планинските спасители и доброволци, които издирваха днес бащата и сина от Стара Загора, изчезнали под връх Ботев, намериха челник, вероятно на някой от издирваните. Той е открит малко след 13:00 ч., при обхода в близост до заслон „Рудината“ (Бункера). Проверени са всички постройки, в които изгубените биха могли да намерят подслон, но засега без резултат.

В 18:00 ч. акцията по издирването е прекратена с падането на тъмнината. Утре обходите на спасителните отряди ще продължат, съобщиха от Планинската спасителна служба.

42-годишният Атанас Пенчев и 17-годишният му син Андриан са в неизвестност от 11:00 ч. на 5 февруари. Те са тръгнали от местността “Паниците” по маратонки ден по-рано. Автомобилът им и в момента се намира затрупан от сняг там. Издирването им продължи тази сутрин в 6:34 ч. от Калофер. Тогава потеглиха първите екипи на Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК.

Общо 17 планински спасители от отрядите в Калофер, Карлово, Пловдив, Пирдоп, София и Банско с 3 спасителни кучета обхождаха нови райони, които не са били достигнати през вчерашния ден. Към тях се присъединиха 8 доброволци от охраната на парк „Централен Балкан“, 5 от Стара Загора и 2 от Калофер.

Труден терен, насечена и гориста местност в по-ниските части и над еднометровите преспи, са затруднили издирването. Изключително лоши са били и метеорологичните условия. Вятърът е бил със скорост 15 м/сек по билото на планината, а температурата – минус 8 градуса, което се усеща като минус 25 градуса заради вятъра.

Comments

comments

Прочети  Лавина в Пирин! Има загинал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!