fbpx

Срязаха въжето на лифта за Седемте Рилски езера

Тази нощ е било срязано въжето на лифта, свързващ хижа „Пионерска“ със Седемте рилски езера. Това  съобщи районният прокурор на Дупница Величка Шопова за Радио Благоевград. Сигналът е подаден рано сутринта от служителите на лифта, които открили срязването на третия стълб на въжената линия, съобщи изпълнителният директор на „Рила Спорт“ АД, която е собственик на съоръжението.
Случилото се бе определено като „терористичен акт“, тъй като вероятността то да предизвика сериозен инцидент с пострадали е била голяма.
Лифтът е бил проверен вчера от Инспекцията по метрология и стандартизация в Благоевград след продължителна профилактика и от днес е трябвало да бъде пуснат в експлоатация.
„Явно извършителите са били добре подготвени и са избрали точното време и място. Те са се възползвали от мъгливата нощ и са стигнали до място, на което при такова време не могат да бъдат забелязани от охраната на лифта“, коментира още Стайков.
След извършен оглед полицаите са установили, че извършителят се е опитал да среже основното въже и сигнален кабел с ножовка. Тя е била открита недалеч от лифта.
Говорителят на ОДМВР Кюстендил Катя Табачка обясни, че според експертите по поддръжката на съоръжението лифтът може да бъде пуснат отново след около 2 дни.

Прочети  Мистерия под Еверест - кой краде кислородните бутилки на алпинистите?

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.