fbpx

ТД “Осогово” – Кюстендил отчете успешна година, качили 200 туристи в Чудинската планина

Туристическо дружество „Осогово“ – Кюстендил отчете успешна година. За Радио „Фокус“ – Кюстендил Силвия Михова, секретар на туристическото дружество каза, че й трудно да определи, кое от всички мероприятия е най-доброто.

„През изтеклата година се насладихме и на прелестната планина Нидже и „Градините на рая“ в Гърция. Изкачихме връх Каймакчалан, най-високият връх на планината Нидже. Заедно с туристи от Скопие направихме един нов маршрут и видяхме каньона Матка през птичи поглед. Красиви и впечатляващи места плениха вниманието ни при зимното изкачване на връх Мечит в Рила и Драговски камък в Гребен планина. Над 200 туристи от България, Сърбия и Македония направихме традиционна среща на 106 пирамида, при село Жеравино в Чудинската планина. С развети национални знамена и тази година се събрахме с приятели – туристи на връх Руен – първенеца на Осоговската планина, връх Руй, връх Милевец ,връх Църноок „, каза Силвия Михова.

За шеста година клубът на туристите ветерани е бил домакин на националната среща за празника на черешата. Туристическият хор „Осоговско ехо” пък е участвал във всички прояви на града и се е изявил и спечелил отличия на много фестивали из страната.

Спортен клуб по ориентиране „Руен – 92“ и тази година е бил домакин на откритото състезание по ориентиране. Стартираха над 150 състезатели от 10 до 85-годишна възраст, представители на 20 клуба от страната“, каза Силвия Михова.

Comments

comments

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!