fbpx
петък, май 24, 2024
Новини

Тежка спасителна операция в Рила: трети ден издирват жена

Планински спасители трети ден издирват 64-годишна жена в Рила, която се е изгубила в неделя вечерта.

През деня жената е предприела сама преход в Мальовишкия дял, но от следобедните часове нейните близки са загубили контакт с нея.

След получаване на сигнала екип на Планинската спасителна служба е посетил хижа „Мальовица“, където изчезналата е забелязана за последен път. Издирването обаче не дало резултат.

Акцията по издирването е подновена в понеделник сутринта. Към спасителните екипи са се включили още петима спасители от Самоков и двама доброволци. Те са направили обход и претърсване на всички маркирани трасета, но без резултат.

По данни от нейните близки, жената е с тъмни дрехи, които се сливат с каменистия терен.

Междувременно от централата на ПСС е поискан хеликоптер от авиобаза Крумово за облитане и оглеждане на по-голям район. Военните са предоставили вертолета и планинските спасители са готови да излетят във всеки един момент. Но поради рязкото влошаване на времето и появилия се силен вятър полетът е задържан.

Издирването продължава и във вторник с участието на доброволци от София и Пловдив с две кучета.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!