fbpx

Тежка спасителна операция в Рила: трети ден издирват жена

Планински спасители трети ден издирват 64-годишна жена в Рила, която се е изгубила в неделя вечерта.

През деня жената е предприела сама преход в Мальовишкия дял, но от следобедните часове нейните близки са загубили контакт с нея.

След получаване на сигнала екип на Планинската спасителна служба е посетил хижа “Мальовица”, където изчезналата е забелязана за последен път. Издирването обаче не дало резултат.

Акцията по издирването е подновена в понеделник сутринта. Към спасителните екипи са се включили още петима спасители от Самоков и двама доброволци. Те са направили обход и претърсване на всички маркирани трасета, но без резултат.

По данни от нейните близки, жената е с тъмни дрехи, които се сливат с каменистия терен.

Междувременно от централата на ПСС е поискан хеликоптер от авиобаза Крумово за облитане и оглеждане на по-голям район. Военните са предоставили вертолета и планинските спасители са готови да излетят във всеки един момент. Но поради рязкото влошаване на времето и появилия се силен вятър полетът е задържан.

Издирването продължава и във вторник с участието на доброволци от София и Пловдив с две кучета.

Прочети  Слънчево и ясно в планините

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook