fbpx
събота, април 13, 2024
Новини

Три момичета са спасени след инцидент край Карлово

Три дванайсетгодишни момичета са спасени след инцидент край Карлово вчера, съобщи trafficnews.bg. От полицията в Пловдив по-късно днес потвърдиха информацията.

Едното от децата е извадено в безсъзнание от вир на водопада Сучурум.

Другите две връстнички на пострадалата са бедствали на висока скала край водопада, до която били стигнали по екстремна пътека. От там невредими са ги свалили полицаи.

Сигналът за помощ към 112 е подаден към 18:00 ч. в неделя.

В почивния ден около обяд децата решили да се разходят към водопада Сучурум до градския парк на края на Карлово.

Те обаче не спрели до каскадата, а продължили нагоре в гората. След близо километър път, водата повлякла надолу едно от момичетата.

В същото време две двойки били на излет там. Те видели как водата носи раница, а след минути забелязали тялото на детето.

Младежите веднага се притекли на помощ и подали сигнал на 112. На място пристигнали полиция и Бърза помощ.

През това време двамата 29-карловци, които извадили тийнеджърката, оказвали първа помощ. След пристигането на полицаите от районното управление, единият също се включил в долекарската помощ. В резултат на общите им действия, детето дало признаци на живот. С пристигналата линейка, момиченцето било откарано в болница в Карлово, а впоследствие е настанено в болница в Пловдив.

По данни на лекарите, детето няма сериозни наранявания и се възстановява успешно.

снимка: http://waterfallsbg.info

Мария Лазарова

Мария Лазарова е журналист със специализация „Печат“ и магистър по Публична комуникация. Над 20 години работи в сферата на печатните и он-лайн медии. Автор, редактор и основател на периодични издания, сред които и „Върхове“. Запален планинар от детството си и с интереси в алтернативните аутдор дейности и спортове. redakcia@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!