fbpx
събота, февруари 24, 2024
Новини

Откриха телата на Нарди и Балърд под Нанга Парбат

Спасителната операция на Нанга Парбат беше прекратена, след като днес беше потвърдено, че са открити телата на двамата изчезнали алпинисти Даниеле Нарди и Том Балърд.

Двата силуета, които Алекс Чикон забеляза с телескоп преди два дни на височина около 5900 метра, днес беше оповестено, че са на двамата изчезнали алпинисти. Те са на трудно достъпна локация. Спасителният екип не достигна тази височина заради постоянно падащи лавини по реброто Мъмери. Предполага ще се, че Нарди и Балърд също са били затрупани. Снимката обаче показва паднал Нарди и под него лежи Балърд. Предполага се, че двамата са загинали при падане, тъй като са обвързани с въже.

Мястото на падане е скрито и не е видяно при полета на хеликоптера в началото на седмицата. Спасителният екип, в който влизаха и Алекс Чикон и Али Садпара пък достигна до Лагер 2 и се върна заради постоянно падащи лавини. Тогава се разби и дронът, с който се очакваше да бъдат огледани склоновете на планината.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!