fbpx

Турист, спасен под връх Рейниър, оцеля след като сърцето му спря за 45 минути (ВИДЕО)

Турист от щата Вашингтон, който остана цяла нощ при ниски температури в планината, беше върнат към живота, след като сърцето му спряло в продължение на цели 45 минути. Той бил настанен в спешно отделение, където медицинските екипи успели да го върнат към живот с чудодейно научно постижение.

45-годишният Майкъл Кнапински беше спасен от националния парк Маунт Рейниър на 8 ноември, след като се изгубил, съобщи Сиатъл Таймс. Въпреки че лекарите съобщиха, че Кнапински е починал в спешното отделение след спасяването му, невероятна комбинация от наука и находчивост поддържали тялото му достатъчно дълго, за да може да дойде в съзнание след два дни.

„Той се върна от мъртвите“, каза д-р Саман Арбаби от Медицинския център Харбървю пред „Таймс“. „Може би не съвсем правилно от медицинска гледна точка, но сърцето му не биеше повече от 45 минути. Това е невероятно. ”

Кнапински и приятел били на преход на 7 ноември и се разделили малко преди 14 часа, за да може той да се спусне със снегоходки, докато партньорът му бил със ски, се казва в съобщение от Националния парк.

Мъжът бил обявен за издирване, след като не се е появил на паркинга, а спасителните екипи трябвало да прекратят първоначалното си издирване поради лошо време. Най-накрая Кнапински бил открит от хеликоптер в каньона на река Нискуали на следващия ден.

„Не съм сигурен какво се е случило. Мисля, че паднах “, каза Кнапински пред„ Таймс “, отбелязвайки, че условията са били „бели “и той не успял да види нищо. Бил прехвърлен с хеликоптер до медицинския център Харбървю в Сиатъл в безсъзнание и въпреки че е имал пулс при пристигането си, скоро е влязъл в сърдечен арест, каза д-р Дженел Бадулак пред Times.

„Той почина, докато беше в Спешната помощ, което ни даде уникалната възможност да се опитаме да спасим живота му, като основно заобикаляме сърцето и белите му дробове, което е най-напредналата форма на изкуствена поддръжка на живота, която имаме в света“, каза тя.

Прочети  Парк „Централен Балкан“ получава сертификат за буковите гори като обект на ЮНЕСКО

Докато той лежи мъртъв, медицински екипи го свързват с апарат за екстракорпорална мембранна оксигенация (ECMO), която изпомпва кръв извън тялото, след което я връща обратно.

„Рестартирате най-сложния компютър в света: мозъка“, каза Бадулак пред ABC News.

Усилията на лекарите дават резултат и два дни по-късно Кнапински идва в съзнание, съобщава Times.

Медицинската сестра на интензивното отделение Уитни Холен присъства за невероятния момент и казва, че  изходът, че е емоционален.
„Той плачеше и [семейството му по телефона] плачеше“, каза тя. „Беше наистина много специално да видим някой, над когото сме работили толкова усилено от началото до края, за да се събуди драстично и впечатляващо.“
Въпреки че според лекарите Кнапински се е възстановил напълно, той остава хоспитализиран от петък, тъй като бъбреците му все още не функционират правилно, сърцето му се бори, а измръзванията са увредили кожата му.
Сега с втори шанс за живот, Кнапински каза пред Times, че планира да посвети времето си на доброволчество.
„Веднага щом стана физически способен, това ще бъде моето призвание в живота. Просто помагам на хората ”, каза той. „[Персоналът на Харбървю] просто не се отказа от мен“, добави той към медицинските екипи, които му спасиха живота.
„Извършиха една дяволска работа, за да ме поддържат жив. Имам милиони хора, на които да благодаря. “

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook