fbpx

Загина Серхи Минготе

Серхи Минготе е починал след тежкото падане по-рано в събота, на слизане между лагер 1 и Преден базов лагер. Според първоначалната информация, той е слизал по стар парапет, който се е скъсал и е падал в продължение на 600 м.

“За съжаление, загубихме Серхи”, написа в Инстаграм съсобственикът на Seven Summit Trecks Чанг Дава Шерпа,  в чиято експедиция беше член и ръководител на височинния екип испанският алпинист.

Алекс Гаван, Тамара Лунгер и двама полски алпинисти са оказали помощ на падналия Минготе в Преден базов лагер, докато са очаквали медицински екип да се качи от Базовия лагер.

Наред с триумфа: спасителна акция в базовия лагер под К2, Серхи Минготе е в безсъзнание след инцидент

“За съжаление, не успяхме да го спасим”, написа Чанг Дава. “Ние видяхме неочакваното движение на gps тракера му и успяхме да проследим голямото падане,  членовете на място бързо потвърдиха за инцидента, но не успяхме да направим много, за да го спасим”, пише той.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Chhang Dawa Sherpa 🇳🇵 (@14dawa)

 

Прочети  Откриха тялото на Атанас Скатов: хеликоптер го сваля към Скарду

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook