fbpx

Заслон “Черни връх” с нови стопани

От началото на февруари заслон “Черни връх” на Витоша е с нови стопани. Наемателите на хижа “Камен дел” вече стопанисват и станалата напоследък скандално известна чайна на витошкия първенец. Това стана, след като от Българския туристически съюз отстраниха досегашните наематели при спорни обстоятелства.

“Надяваме се на добра комуникация с всички планинари, туристи, алпинисти, спортисти и всеки, отправил се към най-високата точка на Витоша – Черни връх.”

Това споделят новите домакини във фейсбук профила на заслона и съобщават, че контакт с тях може да се осъществи чрез страниците на двата обекта – х. “Камен дел” и з. “Черни връх”, както и на тел. 0879119457, 0879185217 и 0897209797.

Междувременно от сдружение “Българска организация на хижите с обсервация” вчера стартираха дарителска кампания за набиране на средства за оборудване на заслон “Черни връх” с интернет, онлaйн метеорологична станция и уеб камера. Кампанията е част от проект на организацията, който цели да модернизира технологично хижите в България, за да могат туристите да се информират предварително за метеорологичната обстановка в планините и да разчитат на правилна и актуална прогноза за времето.

снимка: https://www.facebook.com/chernyvruh/

Comments

comments

Прочети  Братята Хубер изкачиха чисто Транго Тауър

Един коментар за “Заслон “Черни връх” с нови стопани

  • 09.02.2019 в 17:57
    Permalink

    Киро още ли не е дотичал да ви посети посред нощ? :)))

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!