fbpx
събота, септември 23, 2023
НовиниХижи

Заслон „Черни връх“ с нови стопани

От началото на февруари заслон „Черни връх“ на Витоша е с нови стопани. Наемателите на хижа „Камен дел“ вече стопанисват и станалата напоследък скандално известна чайна на витошкия първенец. Това стана, след като от Българския туристически съюз отстраниха досегашните наематели при спорни обстоятелства.

„Надяваме се на добра комуникация с всички планинари, туристи, алпинисти, спортисти и всеки, отправил се към най-високата точка на Витоша – Черни връх.“

Това споделят новите домакини във фейсбук профила на заслона и съобщават, че контакт с тях може да се осъществи чрез страниците на двата обекта – х. „Камен дел“ и з. „Черни връх“, както и на тел. 0879119457, 0879185217 и 0897209797.

Междувременно от сдружение „Българска организация на хижите с обсервация“ вчера стартираха дарителска кампания за набиране на средства за оборудване на заслон „Черни връх“ с интернет, онлaйн метеорологична станция и уеб камера. Кампанията е част от проект на организацията, който цели да модернизира технологично хижите в България, за да могат туристите да се информират предварително за метеорологичната обстановка в планините и да разчитат на правилна и актуална прогноза за времето.

снимка: https://www.facebook.com/chernyvruh/

Мария Лазарова

Мария Лазарова е журналист със специализация „Печат“ и магистър по Публична комуникация. Над 20 години работи в сферата на печатните и он-лайн медии. Автор, редактор и основател на периодични издания, сред които и „Върхове“. Запален планинар от детството си и с интереси в алтернативните аутдор дейности и спортове. redakcia@varhove.com

One thought on “Заслон „Черни връх“ с нови стопани

  • Киро още ли не е дотичал да ви посети посред нощ? :)))

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!