fbpx

Затвориха Национален парк Йосемити заради горски пожари

Един от най-популярните американски национални паркове, Йосемити, беше затворен в четвъртък, тъй като горските пожари продължават да бушуват по Западното крайбрежие, изпълвайки въздуха с токсичен дим.

Управляваният от федералното правителство сайт за качеството на въздуха, Airnow.gov, показа, че нивата на на замърсяване са толкова високи, че надвишават индексите на сайта. Очаква се токсичният въздух в парка, който е разположен на близо 1200 квадратни мили в Сиера Невада, да не се разнесе и през следващите няколко дни.

Не е ясно кога Йосемити ще отвори отново. Два горски пожари горяха в или близо до парка. Пламъците са обхванали 244 756 акра площ, задържайки десетки хора в къмпинг в Сиера и унищожавайки стотици домове и други сгради. Пожарът е бил частично локализиран в четвъртък.

На юг огънят продължава да гори на площ над хиляда акра в планината Сан Габриел, северно от Лос Анджелис.

Рекордните 3,4 милиона акра са изгорели в Калифорния тази година, като властите и експерти отдават причините на изменението на климата и натрупването на изсъхнала растителност. Двадесет и пет души са загинали в щата, а 5400 постройки са изгорели.

Прочети  Прожекция на "Последната планина" в София. Урубко официално свали гарда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook