fbpx

14 филма в програмата на 15-те Дни на предизвикателствата

14 филма са включени в програмата на 15-тите Дни на предизвикателствата. За първи път тази година фестивалните дни са вече четири (2-5 декември), разпределени в две локации (Френски институт и УАСГ)

Гостите от чужбина са четирима. Еврард Венденбаум, Антоан Жирард, Дион Леонард и Кристоф Дюмарес, плюс Жил Бьоф, лектор в деня на откриването ще представят приключенията си пред публиката.

По традиция, феновете на катеренето ще видят поредната 14-та порция истории от поредицата Reel Rock Tour. На голям екран, в Аула Максима в УАСГ, ще бъде излъчен China Jam, носител на 21 награди за планинарско кино, продукция на специалния гост тази година Еврар Венденбаум, с участието на добре познатите герои Никола Фаврес и Шон Вилянуева, любимци в едно от предните издания на „Дните“. В INSIDE пък е показан един философски поглед към живота на странстващия по високите етажи на света Кристоф Дюмаре, друг специален гост, очакван с нетърпение да пристигне от Франция.

3 заглавия са посветени на парапланеризма, две от които на световния височинен рекорд в дисциплината Антоан Жирар: на 2.12 във Френски институт – Полетът на кондора, а на 3.12 в УАСГ– “Lost In Karakorum”. Тези филми Антоан ще представи лично.

На сцената ще се качи и българската гордост в акро парапланеризма Веселин Овчаров с неговия филм „Acro Cross: Страст за летене“, реализиран през 2019 г. в небето над Стара планина.

С наближаването на зимния сезон, две надъхващи ленти ще заредят със снежна емоция и запалените скиори и сноубордисти. “SHELTER – Step Forward Through the Legendary Alps” с екологичен фокус в момента дебютира по европейските фестивали, премиера ще бъде и за София. По стъпките на изоставения косовски курорт Брезовица тръгва независимият филмограф Елиас Елхард в „NARCIS”, който поставя въпроса за политически обремененото минало на региона. Безспорно очакван с голям интерес е филмът „SPECTRE” за изкачването на един от най-високите антарктически върхове от екипа на Лео Хоулдинг, който е сред най-харизматичните личности, гостували на Дните.

Прочети  Начало на Дни на предизвикателствата

Тазгодишният рекорд по европейския туристически маршрут Е4 на амбициозния ултрамаратонец Калоян Пейчев – Кофе ще бъде представен премиерно на „Дните“, претворен в документални кадри за радост на почитателите на бягането, а тези, които предпочитат водните активности ще се заредят с морски импресии с „Dream Ocean” на ветроходците от „Вятър и вода“.

Вячеслав Стоянов, един от любимците на публиката на „Дните“, се завръща на сцената след тригодишно странстване по прашните пътища на Америка (Cycle4Recycle).

Пълната програма може да се види на www.predizvikatelstva.com

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.