fbpx
събота, юли 27, 2024
НовиниРайско кътче

Благотворителни инициативи за възстановяване на Драгоманското блато

Продължават благотворителните дейности за събиране на средства за възстановяване на Драгоманското блато, което изгоря при пожар през януари. Поредица от мини събития и специална, благотворителна бандана стават част от фондонабирателната кампания.

Преди няколко месеца деветото издание на състезанието за планинско бягане и колоездене „Байк и рън за Чепън“, провеждащо се в региона, застана изцяло зад каузата за възстановяване на природната забележителност в подножието на Чепън планина. Събитието, което трябваше да се проведе през април, отложи провеждането си за 17 октомври, поради епидемиологичните мерки.

“Байк и рън за Чепън” набира средства за възстановяване на Драгоманското блато. Записването започна

На 5 юли организаторите на състезанието и група ентусиасти проведоха опознавателно бягане „Чепън Скай отблизо и на място“ с цел популяризиране на каузата и тестване на новото бегаческо трасе на състезанието с дистанция 30 км. На 13 септември пък предстои пешеходно изкачване на връх Петровски кръст – най-високата точка на Чепън планина край Драгоман. 26 септември ще е с фокус върху колоездачите – ще се проведе опознавателно преминаване с велосипед 23 км трасе на Байк и Рън за Чепън. Малко преди същинското състезание (17 октомври), ще се случи и доброволческа акция в покрайнините на Драгоманското блато.

Изгоря екопътеката на Драгоманското блато

В магазини „Стената“ може да се намери уникална бандана – мултифункционална кърпа BUFF със специален дизайн, посветен на Драгоманското блато. От стойността на всеки закупен BUFF ще бъдат дарени 50% на „Сдружение за дива природа Балкани“ . Същият BUFF ще получат и всички участници на състезанието “Байк и Рън за Чепън – Адреналин с Кауза”.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!