fbpx
събота, април 13, 2024
НовиниРайско кътче

25 години ПП „Врачански Балкан“

През март се навършиха 25 години от създаването на Дирекция на природен парк „Врачански Балкан“. Тя е основана със Заповед на тогавашния Комитет по горите, за да осъществява управлението на защитената територия. От създаването си до момента администрацията се ръководи от инж. Николай Ненчев. На 29 март 1996 година са назначени и първите служители.

С приемането на Плана за управление на ПП „Врачански Балкан“ се определят и основните приоритети за работа на Дирекцията.

Това са опазване на биоразнообразието, насърчаване на устойчиви форми на туризъм, изграждане на паркова инфраструктура, образователни дейности и връзки с обществеността.

Към момента общия брой на служителите е 12 човека, от които 8 са с над 20 години стаж в дирекцията, а трима от тях работят от нейното създаване. Дирекция на ПП „Врачански Балкан“ е част от структурата на Изпълнителна агенция по горите.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!