fbpx

300 военни и дрон продължават да търсят Мирослав

20161030191355-1477839490-1Военнослужещи от Сухопътните войски и хеликоптер „Кугър“ от 24-та авиобаза Крумово се включиха и днес, 1 ноември 2016 г., в издирването на изчезналия 34-годишен мъж в Калоферския балкан. Действията на Кризисния щаб се координират на място лично от началника на отбраната генерал Константин Попов. „Военнослужещите действат съвместно със служителите на МВР, Планинската спасителна служба, служители на Парк „Централен Балкан“ и доброволци. Общо над 400 души са включени в издирването“, каза началникът на отбраната генерал Константин Попов.

Днес около 300 военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада с техника и безпилотен летателен апарат ще участват в издирването на 34-годишния Мирослав Късовски. Те ще действат в две направления – местността „Паниците” над гр. Калофер и с. Александрово, община Павел Баня. Търсенето продължава в направление връх Ботев, където се предполага, че е изчезнал Мирослав Късовски, който е в неизвестност от 26 октомври.

В небето над вр. Ботев кръжат и множество частни дронове.

Времето в планината продължава да е мъгливо. През нощта температурата е паднала до -11 градуса. Спасителите обаче продължават да се надяват, че Мирослав е успял да слезне в ниското.

Прочети  Нови лавини спряха издирването на изчезналите седем души под базовия лагер на Анапурна (СНИМКИ)

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.