fbpx
неделя, септември 24, 2023
Новини

44 секунди разделиха Пенчев от медал на Световно студентско първенство

 

Един от най-обещаващите български таланти в ски ориентирането Мартин Пенчев демонстрира страхотна форма на изминалото Световно студентско първенство в Тарту, Естония. 19-годишният габровец продължи с добрите си резултати след изключително силното се представяне на Световното младежко първенство, проведено край Велинград в началото на февруари, където завоюва на два пъти 4-то място, а веднъж се класира 6-ти.

Пенчев, който представяше ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, взе участие в 3-те индивидуални дисциплини на шампионата – спринт, преследване и средна дистанция.

Още в първия старт най-добрият ни младежки ски ориентировач осъществи много силно бягане и се класира на завидното 13-то място в конкуренцията на близо 40 топ състезатели от целия свят. Сред участниците имаше европейски и световни медалисти за мъже, както и някои от най-талантливите руски и скандинавски ски ориентировачи в наши дни.

В преследването нашият единствен представител на тазгодишния университетски шампионат успя да направи още по-силно бягане и се класира на повече от престижното 10-то място. Мартин, за когото това е трето световно първенство в рамките на месец, заяви, че това е едно от най-силните му представяния на световната сцена.

Само ден по-късно младият състезател на България зае отново 10-то място, но този път на средна дистанция и много по-близко до медалите. Само 44 секунди разделиха Пенчев от така жадувания медал. Това бе и най-доброто бягане на Мартин на шампионата в Естония.

„Благодаря на всички за подкрепата, ще се видим на универсиадата в Красноярск догодина“, това заяви габровският състезател след последния старт в Естония, осъзнавайки колко близо бе до медала. Това единствено може да послужи като мотивация за Мартин да продължава да се готви усилено за следващата година, където можем да очакваме още по-големи успехи от него.

Мартин Пенчев е сред най-трудолюбивите и амбицирани млади състезатели в зимните спортове, като той също така е част от националния отбор по ски бягане. По-рано през годината той се класира на 53-то място на Световното младежко първенство по ски бягане в Гомс, Швейцария (20км скиатлон) в конкуренцията на едни от най-коравите ски бегачи в спорта.

„В момента съм на Витоша, заедно с националния отбор по ски бягане, където се готвим за предстоящите стартове. Предстоят ми няколко балкански купи и държавно първенство по ски бягане. Надявам се да се запазя здрав физически и да завърша сезона успешно“, сподели Пенчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!