fbpx

Американски национален парк въвежда пермити за катерачи в опит да съхрани природата

Национален парк Capitol Reef в Юта въвежда задължителна система за разрешителни за катерене и каньонинг в резервата от 1 януари. Разрешенията ще бъдат безплатни и ще изискват саморегистриране в центъра за посетители на парка или онлайн на уебсайта. Тези разрешителни ще бъдат необходими за всички спортни дейности.

През последните 10 години служителите на парка наблюдават значително увеличение на дейностите по каньонинг и скално катерене парка. Пилотната система ще позволи на мениджърите да проследяват използването и да определят нивата и местата за спортни дейности. Наредбите са посочени в разрешителното и на уебсайта на парка. Не се изисква лична информация и няма ограничение за броя на дадените разрешения.

Capitol Reef управлява и къмпинг с подобна разрешителна система. Пермитите са безплатни и макар да има ограничения за броя на хората в дадена група, няма ограничения за броя на разрешенията, издадени в даден момент.

Тези усилия помагат на мениджърите на парка да разберат използването и отдих на посетителите и въздействието върху парковите ресурси, което предоставя ценна информация при вземане на управленски решения за опазване и защита на Капитолийския риф.

To acquire a permit, visitors can either fill one out in person at the Visitor Center or do so online at the park website https://www.nps.gov/care/planyourvisit. To learn more about Capitol Reef National Park visit www.nps.gov/care or contact the park at 435-425-3791.

Прочети  649 алпинисти атакуват Хималаите тази пролет

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook