fbpx

Автобусите до Витоша – само през уикенда

Спрените в началото на януари излетни линии към Витоша с номер 66 и 103 ще се движат само в почивни дни, съобщиха от „Столичен автотранспорт“.

Цената на билета за пътуване ще е три лева, а в автобусите няма да важат картите за масовия градски транспорт, тъй като тези линии не влизат в схемата му, обясниха от дружеството.

Причината за спирането на автобусните линии на 11 януари беше заради нерентабилността от експлоатацията им. За миналата година автобусите по линия номер 66, която пътува до хижа „Алеко“ са изминали 59 хиляди километра, за които дружеството е платило 126 хиляди лева, а приход от експлоатацията е бил 33 500 лева. Автобусите по линия номер 103, които се движат до сп. „Бонсови поляни“ са изминали 22 хиляди километра, за които са платени 50 хиляди лева, а приходът от експлоатацията им е бил 4 хиляди лева.

Причината за ниските приходи беше комбинираният начин за пътуване по автобусните линии – с карта за градски транспорт и билет от 1,50 лв. след сп. „Бялата чешма“.

Голяма част от пътуващите по „излетните лнии“ не заплащаха допълнителната цена на билета.

Сега пътниците ще влизат само от предната врата на автобуса, след което трябва да заплатят стойността на билета за пътуване.

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.