fbpx

Българските курорти са готови да открият ски сезона

Зимните курорти се готвят да пуснат ски пистите до дни.

Банско е напълно готов за откриване на зимния сезон, в курорта вече има и сняг. Бизнесът също е готов – взети са всички мерки, за да се гарантира безопасността на гостите.

„Цялата ни станция е оборудвана със знаци, точно къде трябва да се влезе, къде да се излезе. Има пропускателен режим на гардеробите – по 10-15 човека ще могат да влизат вътре, като ще има строга охрана. Температурата ще се мери, както и на групите в ски-училищата – те трябва да бъдат не повече от 10 човека“, обясни Иван Обрейков, маркетинг-директор на „Ски-зона“ Банско.

„Ние сме ресторант, работим с хранителни продукти – колегите, които са на въжените линии, също са достатъчно отговорни. Всичко това е голяма отговорност, от гледна точка, че в наше лице хората наистина могат да намерят едни отговорни хора, които да им гарантират спазването на тези мерки“, каза Юлия Попова, която е собственик на ресторант.

Банско

„Бороспорт“ обявиха, че имат готовност да отворят ски зоната на Боровец на 19-ти декември, а в случай че условията го позволяват – дори преди посочената дата. Работи онлайн системата за продажба на пакети и услуги, като съответните могат да се закупят и през мобилното приложение на курорта. Цените на услугите не търпят промяна от сезон 2019-2020.

От организаторите в Пампорово също бе предприето дигитализиране на услугите в съответствие с мерките за безопасност от Covid-19. На новата платформа могат да се правят директни покупки. Очаква се достъпът до ски зоната да е възможен след средата на декември. За първи път от курорта предлагат преференциални цени за младежи и пенсионери. Те са част от политиката на дружеството, насочена към туристите, пристигащи за семейна почивка.

От профила на „Витоша ски“ става ясно, че системата за изкуствен сняг е била подобрена. Една от детските ски зони („Меча поляна“) вече разполага с две различни по трудност трасета. Предстои изграждане и на нов сноуборд парк.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.