fbpx

Барби катерачка: Новата специална серия преди началото на Летните олимпийски игри в Токио

Компанията производител на популярните кукли Барби, Mattel, пусна нова серия играчки, посветени на най-новия спорт, включен в Летните олимпийски игри в Токио.

В колекцията се включват играчки от брандовете Barbie®, Hot Wheels® и UNO®, разработени в рамките на лицензионно сътрудничество с Международния олимпийски комитет (МОК) и Международния параолимпийски комитет 2020.

Играчките представят петте нови вида спорт, добавени в програмата на игрите, а целта е да вдъхновят новото поколение спортисти  по целия свят – това са бейзбол, карате, скейтборд, спортно катерене и сърфиране.

Куклата Барби в катерачен екип обаче предизивка критики сред катерачната общност. Причината не е в самото изделие, а заради това, че Барби не е екипирана спрямо правилата за безопасност.

Например, в този модел на куклата седалката изглежда доста странно, един от карабинерите е закопчан неправилно, а торбичката за магнезий е прикрепена за крака, отбелязват те.

 

На опаковката се вижда, че куклата е облечена в в блуза с логото на Олимпийските игри и има медал, така че децата сами могат да изиграят церемония по награждаване.

Това не е първият проект на Барби, насочен към популяризиране на дейности извън дома. И така, в миналото компанията пусна серията Barbie „Camping Fun“, в която куклата беше оборудвана с розова каска и раница, а също така имаше и оборудване за туризъм и преходи.

 

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.