fbpx

Построиха основата на катерачната стена за Олимпийските игри в Токио

Завърши строителството на основаата, върху която ще бъде изградена катерачната стена за Олимпийските игри в Токио.

Скалното катерене ще дебютира като олимпийска дисциплина в японската столица в 11-тия ден на игрите (от 4 до 7 август 2020 г.).

40-те най-добри катерачи на планетата ще се борят за първите в историята на играта олимпийски медали.

Катерачната стена е построена на територията на спортния комплекс Аоми (Aomi Urban), с изграждането й се е заела компанията Entre-Prises.

По време на тестов турнир е необходимо да се проверят важните компоненти, поради което на сцената присъстват представители на Международната федерация по спортно катерене (IFSC). Системите за синхронизация вече са инсталирани, извършена е хомологация на стената за катерене за скорост. Обучителите са готови да започнат екипиране на трасетата.

Тестовото събитие в Токио ще се проведе без спортисти. Причината за това решение е арзпространението на коронавируса.

Избраните служители ще симулират всички процеси, протичащи по време на състезанието. Въпреки притесненията, спортистите продължават да тренират усилено за предстоящите първи олимпийски игри по катерене.

В момента са идентифицирани имената на 30 от 40-те катерачи (15 мъже и 15 жени): 7 мъже и жени бяха избрани за Игрите според резултатите им от Световното първенство през 2019 г., други 7 мъже и жени бяха определени след селекция в Тулуза, още двама спортисти бяха идентифицирани на Панамериканското първенство.

Последните квоти за Игрите ще бъдат раздадени на Европейското първенство през 2020 г. в Москва. Състезанията ще се проведат от 20 до 27 март в лекоатлетическия и футболен комплекс ЦСКА.

Comments

comments

Прочети  Представиха календара на състезанията по спортно катерене през 2021 г.

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!