fbpx

“Зима” – проект за ски филм засяга проблемите на екологията и глобалното затопляне (ВИДЕО)

“Зима” е проект за ски филм с екологичен нюанс, който показва контраста между идилията в зимната планина и забързания ритъм на големия град през погледа на фрирайдърите.

Филмът засяга глобалния проблем с динамичните промени в климата, в резултат на които зимите се скъсяват и стават по-непредвидими.

Първата фаза на снимкте в градска среда вече е завършена. Тече заснемането на втората – по-сложната – в белите снежни простори. За реализирането й създателите на филма са стартирали дарителска кампания. Събраните средстава ще им помогнат да  покрият разходите си по логистика и заснемането на ски сцените в едни от най-красивите кътчета из българските планини.

Сценарият следва разказ за недалечното бъдеще, когато замърсяването на околната среда излиза извън контрол. Светът е пред прага на екологична катастрофа, а промените в климата са необратими. Зимите вече са къси и топли, а в някои географски ширини снегът е изчезнал.

Скиорите са сред пряко потърпевшите, снегът за някои вече е мираж.

Главният герой е талантлив скиор, който няма възможност да напусне родния си край. Близката планина отдавна е запустяло място. Гората умира и от години не вали сняг. Карането на ски вече е екзотичен спорт. Много малко хора могат да си позволят да стигнат до най-северните части на планетата, където все още има сняг. Зимата, любимият сезон на главния герой, се е превърнала в капан на сивото ежедневие със замърсен въздух. Единственият му шанс да се докосне до девствените бели снежни склонове, е когато мечтае.

Посланието на филма е хората да обмислят отношението си към околната среда и да осмислят контакта си с природата, обясняват създателите му.

Прочети  Без зимен Еверест и тази година. Всички слизат надолу

Главен актьор във филма е младата надежда на българския фрийрайд отбор по ски Симеон Павлов. Участват и други утвърдени български скиори.

Снимачният екип включва опитния екстремен фотограф и оператор Виктор Троянов, Ивайло Марков – режисьор, сценарист и продуцент, Николай Найденов – оператор на дрон.

Очаква се премиерата да бъде през ноември тази година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook