fbpx
събота, февруари 24, 2024
Екстремни спортовеИзбраноЛичностиНовини

БФКА раздаде годишните си награди: Кои са отличените?

Връчени бяха в рамките на „Дни на предизвикателствата“ годишните награди на Българската федерация по катерене и алпинизъм (БФКА). Наградите раздаде лично председателят на Управителния съвет на катерачната федерация Петко Тотев.

Носителите на годишните награди на БФКА за 2023 г. са:

Слав Киров (юноши U20) – 4-то място на световно първенство – трудност, 4-то място на европейско първенство – боулдър, 7-мо място на европейско първенство – трудност, 3-то място в ранглиста за комбинацията на европейско първенство.

Николай Русев – 15-то и 21-во място на световна купа мъже – боулдър.

Станислав Атанасов и Росен Аначков – свободно преминаване на “Camilotto Pellisier” 8а/а+ на Северната стена на Чима Гранде ди Лаваредо.

Повече за приключението в Доломитите на Чима Гранде на Росен Аначков – Роската и Станислав Атанасов – Мечката, може да видите в нашето видео.

YouTube player

Мария Лазарова

Мария Лазарова е журналист със специализация „Печат“ и магистър по Публична комуникация. Над 20 години работи в сферата на печатните и он-лайн медии. Автор, редактор и основател на периодични издания, сред които и „Върхове“. Запален планинар от детството си и с интереси в алтернативните аутдор дейности и спортове. redakcia@varhove.com

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!