fbpx
петък, май 24, 2024
НовиниРайско кътче

БТС монтира 20 нови указателни стрелки в Люлин планина

Над 20 указателни стрелки по стандарта на Българския туристически съюз и европейските стандарти за маркировка бяха поставени по всички основни пътеки в Люлин планина от Български туристически съюз, Туристическо дружество “ Боерица“ и Университетски аварийно-спасителен отряд, съобщи БНР.

Работна група подготвя цялостна стратегия за развитието на Люлин планина и регулиране на пътеките за пешеходци, велосипедисти и кросови мотори от гледна точка на безопасността и за да не се влиза в конфликти между този вид посетители.

Набелязани са и всички точки, на които трябва да бъде обновена туристическата маркировка, както и стъпките за следващите акции.

„Ще започнем едно по едно да урегулираме всичките изходни пунктове към планината и да има едни урегулирани трасета, където всеки да си знае мястото, къде е най-подходящо той да минава, така че да не пречи на останалите туристи в планината. Изчистихме една пътека до връх Дупевица, който е първенецът на Люлин планина, обновената хижа „Бонсови поляни“ до връх Дупевица“, заяви пред БНР инж. Васил Николов – член на управителния съвет на Български туристически съюз.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!