fbpx

Синът на Райнхолд Меснер, Симон, пристига в България като гост на Банско Филм Фест (ВИДЕО, СНИМКИ)

Синът на Райнхолд Меснер, Симон, е сред гостите на 20-то юбилейно издание на Банско филм фест. Неговата презентация е планирана за 19 ч. в петък.

Симон Меснер е роден през 1990 г. Той е молекулярен биолог, режисьор на планинарски филми и страстен алпинист и катерач.

На 16 години намира пътя си по класическите маршрути в Доломитите. Днес, той успява да изкачи множество скални и ледени турове, прокарва нови маршрути в Оман, Йордания, Пакистан, Алпите и в родните си Доломити.

Ръководи и филмовата къща на баща си Райнхолд Меснер.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Simon Messner (@messner_simon)

За себе си Симон разказва:

Не съм спортен катерач и още по-малко професионален спортист. Това ми дава свобода. Виждам себе си като алпинист и следователно отдаден на дълга традиция. Тук не става въпрос за числа, трудности, времена. На първо място, алпинизмът произвежда опит и не е нито измерим, нито сравним. По този начин всяка предприета експедиция е и остава уникална! За да разберете алпинизма, той трябва да бъде преживян. Тук обаче всеки индивид е сам за себе си.

снимка: simon-messner.com/

Алпинизмът възниква в Алпите преди около 250 години, може би от чисто любопитство. Но може би и като начин за бягство от градското общество – поне за кратко. Планините са останали велик учител и до днес. И дори възможностите да са се променили (по-лек и по-добър материал, целенасочено обучение, прогноза за времето …), нищо не остава „по-честно“ от планините. Всички грешки, които правя тук, правя сам. Планината „не се интересува“ дали камък ще ме удари. Не е за мен! Това осъзнаване е фундаментално. Ето защо е важно да останете бдителни, да не допускате грешки и да се учите непрекъснато – голяма и изпълваща задача едновременно!

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Simon Messner (@messner_simon)

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

error: Защитено съдържание !!