fbpx

Четирима възрастни доброволци ремонтирали пътеката от хижа Ехо към Козя стена този уикенд

Четирима възрастни доброволци сами ремонтирали пътеката от хижа Ехо към Козя стена този уикенд, съобщи в емоционално изразена гледна точка във фейсбук планинарят Мариан Желев. Според автора на текста, в района имало множество туристи, но никой не се е включил в доброволческата инициатива, за сметка на демонстрирането на нови високотехнологични и консуматорски практики. В разгара на сезона, темата предизвика множество дискусии и противоречиви мнения в социалните мрежи.

Заварих ги да мятат кирки и лопати, да набиват колчета в жегата и когато минеше турист те му правеха път и казваха “Добър ден”! После пак хващаха инструментите и започваха да ремонтират пътеката. Това на около 1500 м. надморска височина”.

През това време туристите в хижата искаха лед на кубчета, кафе лаваца, минерална вода, крем карамел, контакт за зареждане на телефон, чисти чаршафи, филии за закуска (ако може със сладко от боровинки и домашно сирене), стая за двама, легло до прозореца, сметана за кафето, топла вода, баня, барбекю, пепелник, хубаво време, точна прогноза, ухилени хижари, кафява захар, безплатен чай, топли стаи, сладко от боровинки за вкъщи , кошче за боклук, телевизия, ток, интернет, логване, тагване,, сейфти, блогване, сърфиране, мнение по темата, изказване по случай, пускане на любима песен от ю-туб, приказване без прекъсване, кухнята в хижата да работи до сто часа,… и една малка водка.

Пътеката от хижа Ехо към Козя стена е ерозирала. Получили са се оплаквания от туристи, че е опасна и трябва да се…

Публикувахте от Мариан Желев в Вторник, 13 август 2019 г.

Comments

comments

Прочети  Природозащитници блокираха движението на Попа в защита на Витоша

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!