fbpx
събота, април 13, 2024
Новини

Дете падна от лифт на Боровец

Дете падна от седалков лифт в курорта Боровец. Инцидентът е станал при качването на съоръжението по обяд.

Детето не е успяло да седне в седалката и е увиснало във въздуха, докато лифтът е продължил да се издига. Придружителите му са опитали да го издърпат, но неуспешно. След първия стълб лифтът е бил спрян и детето е останало във въздуха. Докато служителите на “Бороспорт“са донесли стълба детето е паднало от поне 5 метра височина.

Детето е със счупено бедро, съобщиха от Планинската спасителна служба. Откарано е в спешния медицински център „Пирогов“ в столицата.

От там информираха, цитирани от Агенция „Фокус“, че счупването изисква оперативна намеса, която ще бъде извършена днес. Детето е прието в обновената детска противошокова зала, прегледано е от детски травматолози, детски хирурзи и невролози, като всеки от тях е назначил изследванията, които са му необходими. Според говорителят на лечебното заведение, с изключение на счупването, детето няма други сериозни травми.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!