fbpx
събота, февруари 24, 2024
Новини

„Бороспорт“: Родителите сами пуснаха детето (ВИДЕО)

„Бороспорт“, фирмата-концесионер на лифтовете в Боровец, публикува изявление след инцидента, при който дете падна от лифт днес по обяд.

Ето какво гласи:
На 5 март в 12.39 ч. веднага след качване на лифт „Мартинови бараки“ на група от двама възрастни с две деца, едното дете се изхлузва и увисва от седалката след първия стълб на лифта.

Лифтът е спрян веднага и ски патрулът, който се намира наблизо, реагира много бързо, взима стълба от долна станция и се насочва към мястото, за да окаже помощ. Всичко се развива в рамките на половин минута. Патрулът е бил съвсем наблизо, когато хора, намиращи се под седалката, са протегнали ръце и са подканили възрастния придружител да пусне детето.

За съжаление не са изчакали патрула и са пуснали детето с надеждата, че ще бъде хванато от туристите под лифта. Детето е паднало и по наша информация е със счупен крак.

Екипът ни следи от близо развитието по случая, опитваме се да направим връзка с родителите на детето и да помогнем, с каквото е необходимо, уточняват от фирмата.

Лекари оперират паднало от лифта в Боровец дете

В съобщението си те напомнят още веднъж на всички гости на курорта да бъдат внимателни при ползването на лифтовите съоръжения и да се доверяват на бързата реакция на ски патрула и персонала обслужващ лифтовете.

„Нашите екипи са тренирани за бърза и адекватна реакция в такива случаи. Ако не бяха избързали и пуснали детето в ръцете на доброжелателните туристи, и бяха изчакали нашата намеса, този случай нямаше да стигне до Пирогов“, пишат от „Бороспорт“.

Междувременно стана ясно, че Комисията за защита на потребителите (КЗП) е изпратила свой екип, който съвместно с Държавната агенция по метрологичен и технически надзор (ДАМТН) да установи причините за инцидента.

<iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=d1d46e0650″ frameborder=“0″ allowfullscreen></iframe>

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!