fbpx

“Бороспорт”: Родителите сами пуснаха детето (ВИДЕО)

“Бороспорт”, фирмата-концесионер на лифтовете в Боровец, публикува изявление след инцидента, при който дете падна от лифт днес по обяд.

Ето какво гласи:
На 5 март в 12.39 ч. веднага след качване на лифт “Мартинови бараки” на група от двама възрастни с две деца, едното дете се изхлузва и увисва от седалката след първия стълб на лифта.

Лифтът е спрян веднага и ски патрулът, който се намира наблизо, реагира много бързо, взима стълба от долна станция и се насочва към мястото, за да окаже помощ. Всичко се развива в рамките на половин минута. Патрулът е бил съвсем наблизо, когато хора, намиращи се под седалката, са протегнали ръце и са подканили възрастния придружител да пусне детето.

За съжаление не са изчакали патрула и са пуснали детето с надеждата, че ще бъде хванато от туристите под лифта. Детето е паднало и по наша информация е със счупен крак.

Екипът ни следи от близо развитието по случая, опитваме се да направим връзка с родителите на детето и да помогнем, с каквото е необходимо, уточняват от фирмата.

Лекари оперират паднало от лифта в Боровец дете

В съобщението си те напомнят още веднъж на всички гости на курорта да бъдат внимателни при ползването на лифтовите съоръжения и да се доверяват на бързата реакция на ски патрула и персонала обслужващ лифтовете.

“Нашите екипи са тренирани за бърза и адекватна реакция в такива случаи. Ако не бяха избързали и пуснали детето в ръцете на доброжелателните туристи, и бяха изчакали нашата намеса, този случай нямаше да стигне до Пирогов”, пишат от “Бороспорт”.

Прочети  Нов лифт в Пирин

Междувременно стана ясно, че Комисията за защита на потребителите (КЗП) е изпратила свой екип, който съвместно с Държавната агенция по метрологичен и технически надзор (ДАМТН) да установи причините за инцидента.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=d1d46e0650″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Comments

comments

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!