fbpx

Днес откриват официално Седмицата на гората

Днес от 11.00 ч. на откритата сцена пред Националния исторически музей до Резиденция „Бояна” е официалното откриване на Седмицата на гората. Гости на събитието са представители на ангажираните институции, дирекции и стопанства, браншови организации, НПО, журналисти. Отбелязването на събитието се състои за 93-ти път и тази готина е под мотото “Гората е живот!”. Събитийната програма е утвърдена от министъра на земеделието и храните. Тя започна още в петък, на 31-ви март, с поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите лесовъди пред мемориала в Лесотехническия университет в София.

На 1 април в Борисовата градина в столицата и на стотици места в страната с участието на местните общности, деца и младежи се проведе инициативата “Лесовъд за един ден”. Бяха засадени хиляди дръвчета. На децата бе показано как да се грижат за гората, какви са нейните функции и защо е ценно всяко дърво.

Утре от 10:00 ч. в двора на Учебно-опитно горско стопанство “Юндола” ще бъде открит Национален музей на горското дело.

За 7 април на Витоша е предвидено традиционното залесяване. Ще участват служители в горската система,  партньори и журналисти. По време на събитието ще бъдат връчвани наградите на Изпълнителната агенция по горите на колеги от други институции и журналисти. След това ще има пресконференция.

Седмицата на гората тази година ще продължи до 9-ти април.

Comments

comments

Прочети  Официално откриват ски сезона на Банско и Боровец

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!