fbpx
събота, декември 2, 2023
Литература и киноНовини

Дни на предизвикателствата’2010

За шеста поредна година от 30 ноември до 2 декември ще бъдат проведени Дни на предизивкателствата.

Mястото на срещата е Аула Максима на УАСГ (ВИАС), от 18:00 до 21:30 часа, а входът е свободен.

Акценти:

– Един от гвоздеите в програмата ще бъде филмът Asgard Project, който ще бъде излъчен за първи път в България. Лентата проследява амбициозната експедиция на Лео Холдинг до връх Асгард на остров Бафин.

– Гост на “Дни на предизвикателствата” ще бъде младият испански катерач Ману Кордоба. Въпреки, че е само на 24 години, Ману има 11-годишен опит и много постижения в леденото и скалното катерене и в експедициите.

– Любомир Стефанов ще представи част от своите постижения във сравнително непознатия спорт free diving. Tой ще разкаже доколко този спорт е безопасен, какви са техниките, чрез които всеки може да се научи да задържа дъха си и какви са световните рекорди в тази дисциплина.

– Фотографът Владимир Донков (Snooper) ще покаже дивия свят на Гренландия.

– Алпинистът Боян Петров ще сподели своя опит от изкачването на 2 седемхилядника това лято (Исмаил Сомони (7495 m)и Корженевская (7105 m) в Таджикистан. Акцентът на презентацията му ще бъде планирането на подобна експедиция – Как да се подготвяме, екипировката, тактически план, фактори за успеха/неуспеха.

В рамките на „Дните” се проведе и фотоконкурс на тема „360° предизвикателства”. Целта му бе да покаже различни гледни точки към предизвикателствата като създаде 360-градусова панорама от приключения и емоции. Тази година организаторите получиха 199 фотографии, изпратени ни от 89 авторa. 25 подбрани творби ще бъдат включени в изложбата, която отваря врати на 30 ноември в 18:00 часа във фоайето на УАСГ (ВИАС) и ще продължи до края на фестивала.

Пълната програма на събитието виж тук.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!