fbpx

Дни на предизвикателствата за 15-ти път в София

От 2-ри до 5-ти декември тази година ще се проведе приключенският форум Дни на предизвикателствата в София.

Това ще е 15-тото издание на събитието и за първи път ще се състои в рамките на четири дни. Специални гости от света на екстремните спортове и дейности ще представят филми, презентации и ще участват в дискусии с гостите.

Всичко това ще се случи в аулата на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и във Френския културен институт в столицата.

Форумът събира изследователи и пътешественици от цял свят. По време на събитието ще видим, чуем и съпреживеем приключения от различни точки на света, ще се насладим на красотата на природата и ще говорим за начините за нейното опазване.

Сред чуждестранните гости, потвърдили участие, са Christophe Dumarest – гид и алпинист с впечатляващи изкачвания в Алпите и в други части на света; Evrard Wendenbaum – документалист, алпинист и изследовател на дивата природа на Мадагаскар, Гренландия и Индонезия; ултрамаратонецът Dion Leonard, световният рекордьор във височинния парапланеризъм Antoine Girard и други.

На сцената на събитието ще видим и някои от най-новите филми в документалистиката на екстремните спортове.

От българска страна Владимир Павлов ще разкаже за премиерното си сноуборд спускане от връх Манаслу. Виктор Варошкин, един от първите лицензирани алпийски водачи у нас, ще сподели какво е да участваш в най-елитната организация на гидове в света.

Сцената на Дните ще бъде трибуна пред голяма публика и за Петър Ванев, който окончателно покори „Тройната корона“ по пешеходен туризъм в САЩ, след като прекоси и последния маршрут по нея – Континенталния преход.

Прочети  Забраниха катеренето на Taipan Wall в Австралия

Феновете на бягането и ултрамаратоните ще бъдат зарадвани от представянето на Калоян Пейчев – Кофе и неговия рекорд за най-бързо скоростно преминаване по планинския маршрут Е4.

С кратки видео разкази ще се включат и успешни състезатели в спортното катерене като Алекс Тоткова.

Думата ще имат и водещи планински водачи, спасители, катерачи и алпинисти, професионалисти във ветроходството и организатори и участници в състезания по планинско колоездене.

В рамките на събитието вече отворен за кандидатури е и ежегодният фотоконкурс, който насочва фокуса на обектива както на любители, така и на професионалисти-фотографи, към най-актуалните теми за природата в световен и в локален план. Темата тази година е „Биоразнообразие и дива природа“.

Входът ще е с предварителна регистрация и наличен билет за Дните.

Само със закупен тридневен билет може да се извърши регистрация за конференцията на 2-ри декември във Френския институт. Регистрацията за конференцията предстои да бъде отворена.

Повече информация за програмата – на www.predizvikatelstva.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.