fbpx

Звездна вечер предстои в Банско

Звездна вечер в предстои в Банско след броени часове. Мястото е читалище „Никола Вапцаров“, голямата зала.

Стартът дава в 17.00 ч. французинът Франк Васюр – световно изявен пещерен водолаз, инструктор и треньор по гмуркане в пещери. Известен с гмуркане с аквалаг със затворен цикъл, газови смески и гмуркане в мини, участник в проучвания в България, Испания, Словения, Северна Македония, Турция, Франция, Хърватска и др., фотограф, автор на филми, учебници, книги и стотици публикации.

От 18:00 ч. имаме уникалната възможност да се срещнем с полската легенда в катеренето Кшищов Виелицки. Един от най-знаковите алпинисти в наши дни, автор на първото зимно изкачване на Еверест и петият човек в света, изкачил всички осемхилядници. Негови са и зимните премиери на Кангчендзьонга (заедно с Йежи Кукучка) и на Лхотце (соло).

Малко след 19.00 ч. ще видим Ерве Бармас. Италиянският алпинист, преодолял със солови изкачвания през зимата четирите ръба на връх Матерхорн в чист алпийски стил, свободно и без кислород. Той също така е и автор на множество премиерни изкачвания.

Вечерта ще продължи с презентация на французина Анселм Бо. Пионер на екстремните ски във Франция, който обучава планински водачи в сърцето на Алпите, Боливия и Непал. Автор е на книги за екстремни ски.

В 21:30 ч. ще се потопим отново в свободния свят на снежните склонове с презентация на Владимир Павлов. Екстремният сноубордист, който през март 2016 г. изкачи и спусна най-високия връх на Близкия Изток вр. Дамаванд (5671м.) в Иран, а през юли 2017 г. направи първото българско сноуборд спускане от над 7000м.– от вр. Ленин (7134м.) в Памир, Киргизстан. Гвоздеят в неговите екстремни приключения бе първото спускане на българин със сноуборд от осемхилядник – Манаслу – през тази година.

Прочети  Има условия за туризъм в планините

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!