fbpx
събота, юни 15, 2024
Новини

Досъдебно производство за саботажа на лифта до Седемте рилски езера

Досъдебно производство срещу неизвестен извършител за увреждане на транспортно средство, превозващо хора, е образувано в прокуратурата в Дупница заради опита за саботаж на лифта за Седемте рилски езера. Това съобщи административният ръководител на държавното обвинение в Дупница Величка Шопова за радио “Фокус”-Пирин. Прокурор Величка Шопова обясни, че досъдебното производство е по член 340 от Наказателния кодекс, той предвижда наказание от 5 до 15 години. Управителят на фирмата, стопанисваща съоръжението, Славейко Стайков обясни, че всичко, което имат като предположение или информация за инцидента в четвъртък, ще предоставят само на разследващите органи.
В петък сутринта бе установено при пробното пускане, че е прерязана осигурителната линия и част от основното въже. По-късно бе установено, че това е направено с ножовка. Това се случи само ден преди пускането на лифта след близо 1-месечна профилактика.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!