fbpx

Французи се отказаха от Рила, застрояват в Косово

brezovica1Френският консорциум, който проявяваше интерес за построяване на огромен зимен курорт между Говедарци и Сапарева баня, пренасочи инвестициите си към към най-младата европейска държава – Косово, съобщава Офнюз.
Мегапроектът „Дестинация Рила“ трябваше да се простира на площ от 8000 хектара. Сега обаче плановете на консорциумът, в който влизат компаниите MDP Consulting, Egis, Compagnie des Alpes са пренасочени към Брезовица.
Ски-курортът, разположен в Шар планина, е строен по времето на Югославия. В днешно време съоръженията са стари,а курортът е слабо посещаван. Плановете обаче са Брезовица да се превърне в най-големия ски-курорт на Балканите. Комплексът в Брезовица ще разполага със 7000 легла, над 160 км писти и високоскоростни лифтове.
Консорциумът вече е подписал споразумение с косовското правителство за започване съществена работа по проекта. До края на май месец трябва да бъде финализирана финансовата част от договора, а работа по изграждането на мегапроекта ще започне това лято. Инвестицията ще бъде 410 млн. евро.
Шар планина, подобно на Рила, е именно национален парк, но комплексът ще бъде разположен в част от него.

Comments

comments

Прочети  Почина дългогодишен хижар на х. Македония

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!