fbpx
понеделник, февруари 19, 2024
СкиСки курорти

Брезовица

Надморска височина на пистите: от 2522 до 1718м

Обща дължина на пистите: 16км

Лифтове: 5

Официален сайт: www.brezovicaresort.com

Брезовица е център за зимен и летен туризъм в община Щръпце в североизточната част на Шар планина, Косово. Ски пистите са разположени на 12 км. от центъра на едноименното селище. Центърът е разположен на площ от 2500 ха, на височина 1718 – 2522м. Курортът е разположен на 61км от столицата Прищина и на 30км от Призрен, докато разстоянията до съседна Македония са сътоветно – 61км до Скопие и 70км до Тетово. Разстоянието от София (през Ниш) е 355км, от Солун – 303км, от Белград – 340км.

Средната дължина на пистите е 4км със среден наклон 38%. Те са подходящи за дисциплините слалом, гигантски слалом, даунхил. Капцитетът на курорта е 50 000 скиори.

Кабинковият лифт тръгва от 1718м и достига 2512м. Центърът разполага още с 5 седалкови лифта и 5 ски-влека.

Сезонът продължава от Ноември до Май.

В центъра има няколко хотела, предлагащи качествено обслужване от висока категория. Цените започват от 12Е. Екипировка може да се наеме в ски-гардероб „Боржани”, разположен в хотел „Молика”. Той предлага 500 комплекта с най-новата ски-екипировка и 100 сноуборд-екипа. Немът на ски-екип за ден е 10Е. В „Боржани” може да наемете и ски-учител.

Летен туризъм

През лятото Брезовица предлага девствена природа. Може да наемете водач за организиран преход в планината, както и отдих, лов, риболов и посещение на редица културно-исторически паметници в района. Туристическият център Брезовица е отворен целогодишно.

 

 

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!