fbpx

Брезовица

Надморска височина на пистите: от 2522 до 1718м

Обща дължина на пистите: 16км

Лифтове: 5

Официален сайт: www.brezovicaresort.com

Брезовица е център за зимен и летен туризъм в община Щръпце в североизточната част на Шар планина, Косово. Ски пистите са разположени на 12 км. от центъра на едноименното селище. Центърът е разположен на площ от 2500 ха, на височина 1718 – 2522м. Курортът е разположен на 61км от столицата Прищина и на 30км от Призрен, докато разстоянията до съседна Македония са сътоветно – 61км до Скопие и 70км до Тетово. Разстоянието от София (през Ниш) е 355км, от Солун – 303км, от Белград – 340км.

Средната дължина на пистите е 4км със среден наклон 38%. Те са подходящи за дисциплините слалом, гигантски слалом, даунхил. Капцитетът на курорта е 50 000 скиори.

Кабинковият лифт тръгва от 1718м и достига 2512м. Центърът разполага още с 5 седалкови лифта и 5 ски-влека.

Сезонът продължава от Ноември до Май.

В центъра има няколко хотела, предлагащи качествено обслужване от висока категория. Цените започват от 12Е. Екипировка може да се наеме в ски-гардероб „Боржани”, разположен в хотел „Молика”. Той предлага 500 комплекта с най-новата ски-екипировка и 100 сноуборд-екипа. Немът на ски-екип за ден е 10Е. В „Боржани” може да наемете и ски-учител.

Летен туризъм

През лятото Брезовица предлага девствена природа. Може да наемете водач за организиран преход в планината, както и отдих, лов, риболов и посещение на редица културно-исторически паметници в района. Туристическият център Брезовица е отворен целогодишно.

 

 

Comments

comments

Прочети  Rossignol купи марка велосипеди

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!