fbpx

Яхорина

Надморска височина на пистите: от 1889м до 1300m

Обща дължина на пистите: 20 кm

Писти за начинаещи: 0,5 км

Писти за средно напреднали: 16 км

Писти за експерти: 1 км

Най-дълга писта: 2.5 км

Лифтове:  8

Официален сайт: www.jahorina.org

Яхорина е най-известният курорт в Босна и Херцеговина. През 1984 г. е бил домакин на 14-те Зимни Олимпийски игри през 1984г. Курортът не е засегнат от войната през 1992-1995 г., но спира работа. През последните години 3 ски-зони в непосредствена близост до столицата Сараево подновяват работа с ниски цени.

Зимният туристически сезон в Босна и Херцеговина започва в средата на декември и продължава до средата на април. Снежната покривка през февруари е повече от 100 см.

Четири седалкови лифта и четири влека са с общ капацитет да обслужват 7500 скиора на час. Съоръженията са подобни на тези в Австрийските Алпи. Предлагат се също ски курсове и ски услуги, а така също има райони, подходящи за ски бягане, пързаляне с шейни, нощни ски или разходки.

В близост до ски пистите са разположени павилиони за напитки, пунктове за слънчеви бани и магазини. Хотелите и ресторантите предлагат нощни развлечения и обилна кухня. 28-километров път свързва Яхорина със Сараево през Пале; друг път минава през връх Требевич. Той се намира на 200 км от Баня Лука, на 320 км от Белград и на 350 км от Загреб.

Хотелите в Яхорина имат общ капацитет от 1200 легла, а частни квартири осигуряват още допълнително 1400 легла. Повечето паркинги са безплатни. Туристическите компании и оператори в региона предлагат ваканционни пакети в Яхорина.

Прочети  Търсим нови олимпийски надежди на фестивал в Осогово

Дневната карта за съоръженията е 15 евро за възрастни и 6 евро за деца до 15 години.

 

Comments

comments

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!