fbpx

Gripped: задава се нова холивудска продукция на катерачна тематика (ВИДЕО)

Филмът Gripped, холивудска продукция на катерачна тематика, подписа договор за дистрибуция и обяви дата за премиера, три години след като беше заснет.

На 9 юли, официалната Фейсбук страница на Gripped обяви: “Ние сключихме сделка с 1091 Media, които ще бъдат отговорни за нашата дистрибуция и публикуване в стрийминг платформи следващия месец (11 август 2020).”

Gripped разказва историята на двама катерачи в техния опит да изкачат “Killer Pillar”, измислен връх във Висока Сиера, Калифорния. След като по-опитният от тях е ранен при падане, партньорът му трябва да води по останалата част от маршрута, за да се спасят. Трейлърът беше широко подиграван сред алпинистката общност заради диалозите – “Единственият път надолу е нагоре”, както и фактът, че с две наранявания на главата на екрана, целият филм можеше да бъде избегнат с използването на каски, наред с други неща. Изглежда става въпрос за любовна история, съдейки по плаката.

Официалното описание на филма гласи:

Gripped е епична история за оцеляване, заснета на скала над 300 м. Разположен високо в планините на Сиера Невада в Калифорния, Gripped следва историята на Роуз (Аманда Мадокс), катерач на изкуствени стени в Лос Анджелис, която си пада по Брет (Каиви Лиман), здравеняк, когато се впуснат по известния скален маршрут, наречен “Killer Pillar”. Брет пада тежко и претърпява сериозно нараняване на главата и разкъсано рамо. Без да може да се оттегли от скалата, Роуз е принудена да поеме воденето и да завърши 300-метровото катерене. Тя обаче има много малък опит с високо алпийско традиционно катерене и когато пада нощта, те са принудени да бивакуват на скалата. След дълга нощ на ръба и наближаваща потенциална буря, те трябва да се „изкачат или умрат“. Роуз трябва да даде всичко от себе си, за да достигнат върха успешно.

Прочети  Дълъг боулдър уикенд на стената в Софийския тази седмица

1091 Media все още не е обявила къде ще се излъчва филмът.

Comments

comments

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!