fbpx
събота, юни 15, 2024
ВидеоЛитература и киноНовини

Gripped: задава се нова холивудска продукция на катерачна тематика (ВИДЕО)

Филмът Gripped, холивудска продукция на катерачна тематика, подписа договор за дистрибуция и обяви дата за премиера, три години след като беше заснет.

На 9 юли, официалната Фейсбук страница на Gripped обяви: „Ние сключихме сделка с 1091 Media, които ще бъдат отговорни за нашата дистрибуция и публикуване в стрийминг платформи следващия месец (11 август 2020).“

Gripped разказва историята на двама катерачи в техния опит да изкачат „Killer Pillar“, измислен връх във Висока Сиера, Калифорния. След като по-опитният от тях е ранен при падане, партньорът му трябва да води по останалата част от маршрута, за да се спасят. Трейлърът беше широко подиграван сред алпинистката общност заради диалозите – „Единственият път надолу е нагоре“, както и фактът, че с две наранявания на главата на екрана, целият филм можеше да бъде избегнат с използването на каски, наред с други неща. Изглежда става въпрос за любовна история, съдейки по плаката.

Официалното описание на филма гласи:

Gripped е епична история за оцеляване, заснета на скала над 300 м. Разположен високо в планините на Сиера Невада в Калифорния, Gripped следва историята на Роуз (Аманда Мадокс), катерач на изкуствени стени в Лос Анджелис, която си пада по Брет (Каиви Лиман), здравеняк, когато се впуснат по известния скален маршрут, наречен „Killer Pillar“. Брет пада тежко и претърпява сериозно нараняване на главата и разкъсано рамо. Без да може да се оттегли от скалата, Роуз е принудена да поеме воденето и да завърши 300-метровото катерене. Тя обаче има много малък опит с високо алпийско традиционно катерене и когато пада нощта, те са принудени да бивакуват на скалата. След дълга нощ на ръба и наближаваща потенциална буря, те трябва да се „изкачат или умрат“. Роуз трябва да даде всичко от себе си, за да достигнат върха успешно.

1091 Media все още не е обявила къде ще се излъчва филмът.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!