fbpx
събота, юни 15, 2024
Новини

Хеликоптер направи полет над Нанга Парбат. Няма и следа от двамата алпинисти

Въпреки затвореното въздушно пространство над Пакистан, заради въоръжения конфликт с Индия, хеликоптер на пакистанската армия направи два полета над Нанга Парбат в търсене на алпинистите Даниел Нарди и Том Балърд. Те са в неизвестност от неделя. Вертолетът се е изкачил до 7000 метра и бавно се е спускал до 5100 м, в търсене на следи от двамата алпинисти. Двата полета са продължили около три часа и половина. За съжаление от двамата алпинисти няма и следа. Забелязана е единствено червено-оранжева палатка на височина 5500 м. Тя е почти напълно затрупана със сняг.

Последното известно местонахождение на двойката е 6130 м. Лагер 3 е бил разположен на 5700 м, но от него не са намерени следи. В момента предстои наземната група да прегледа внимателно заснетите фото и видеоматериали от въздуха в търсене на следи. Търсенето продължава и утре.

Публикувахте от Anna Piunova в Четвъртък, 28 февруари 2019 г.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!