fbpx
вторник, юли 9, 2024
ВидеоНовини

Индийката, която изкачи Еверест два пъти за пет дни (ВИДЕО)

Индийката Аншу Джамспанпа направи най-бързото двойно изкачване на връх Еверест. Тя стана първата жена в света, която достига най-високата точка на земята два пъти за пет дни.
Първото изкачване на 38-годишната индийка е на 16 май като използва маршрута по югоизточния хребет. Второто изкачване е на 21 май. По този начин тя подобри рекорда на непалката Чурим Шерпа, която осъществи двойно изкачване за седем дни през 2011 г.
„Винаги вярвам, че можеш да направиш, каквото си мислиш, нали знаеш, че можеш да постигнеш всичко, което е в главата ти. Единственото нещо е, че трябва да си готов да се изправиш пред всичката болка и всички препядствия- това беше там в ума ми и това ми харесва“ -споделя Аншу.
„Имам мехури на краката си. Бях уморена, но после си помислих, че не, трябва да се опитам, трябва да се напъна. Ако се опитате със сигурност ще пожънете успех.“
Тази седмица и двете изкачвания ще бъдат сертифицирани, съобщиха от непалското Министерство на туризма.

текст: Елизабета Димитрова

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!