fbpx
събота, април 20, 2024
Новини

Издирван турист избяга от ПСС, изоставил приятел в планината

Спасители от ПСС-Сандански откриха единият от двамата изгубили се туристи в Пирин. 75-годишният Лъчезар Забунов обаче е открит в района на Мозговишки чукар, а не около заслона „Спано поле”, както казали двамата мъже при подаването на сигнала снощи в 22,00 часа. „Не е за вярване, но спасеният мъж вместо да благодари на колегите, че са го намерили и спасили, се е държал изключително грубо с тях, наругал ги е и е избягал, за да не плаща за проведената спасителна акция. Вече е подаден сигнал в полицията за случая”, уточниха от ПСС-Банско.

Намереният планинар бил в добро здравословно състояние. Продължава издирването на втория човек, който все още е в неизвестност. Забунов обяснил на спасителите, че на другия мъж му прилошало и той просто го изоставил по-високо в планината.

„Надяваме се скоро да стигнем и до втория планинар. Проблемът е, че и той самият не знае къде точно се намира, но въпреки това ние имаме някаква яснота. Вярвам, че скоро спасителната операция ще приключи, макар районът да е доста голям“, сподели планинският спасител от Сандански – Любен Дамов. 

Според планинските спасители двамата туристи са били добре подготвени и екипирани, но са подценили ситуацията и са действали твърде самонадеяно.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!