fbpx

Продължава спасителната акция в Пирин

Продължава спасителната акция в Пирин за издирване на изгубил се турист, предаде БГНЕС.

Във вторник вечерта двама туристи се загубиха в Пирин. Единият от тях беше намерен вчера, но той се е държал арогантно със спасителите и е продължил сам. Снощи издирването на втория турист беше прекъснато, тази сутрин е възобновено.

Издирването продължава по информацията, която ни даде другият мъж. Местността е доста трудна. Тръгваме натам заедно с допълнителни отряди от Банско, Разлог и Благоевград. Нямаме информация защо двамата туристи са се разделили,

каза Кристиян Урумов от ПСС – Сандански. „По наша информация издирваният е добре екипиран, има топли дрехи. Има храна. Наблизо има и вода”, посочва още той. Мъжът е на около 60 години. С него последно е имало връзка в понеделник вечерта.

През изминалия уикенд акция за издирване проведе и ПСС – Лакатник в района на с. Церецел в Стара планина. Двама възрастни мъже се разделили на слизане от планината, но единият изостанал и поел в неизвестна посока. След два дни издирване, мъжът сам се обадил в полицията, че се е прибрал вкъщи благополучно.

Мария Лазарова

redakcia@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

error: Защитено съдържание !!