fbpx

Наско Скатов за инцидента с Ули Щек

Българският алпинист Атанас Скатов, който се аклиматизира в района на Еверест, преди опит за траверс между Еверест-Лхотце тази сутрин разказа по сателитния телефон за инцидента с Ули Щек. Информацията е публикувана във Фейсбук профила му:

Днес сутринта в 07.30 ч. сутринта по сателитния си телефон само минути след инцидента Наско предаде, че известния алпинист Уле Щек е паднал от връх Нупце. 41-годишният швейцарски алпинист Ули Щек е загинал недалеч от лагер 1 към вр. ЕВерест. Изкачвал е леден склон без осигуровки и се е подхлъзнал.
” Ограмна загуба е това . Това е невероятен алпинист и това, който е правил и смяташе да направи няма кой друг да го направи скоро. Много съжалявам за случилото се, изпитвам голям тъга и се възхищавам пред смелия му живот отдаден на алпинизма. За съжаление тук е така. Условията са трудни и инциденти могат да се случат във всеки един момент ,независимо от опита и физическата издръжливост на човек.Много от колегите отидоха при тялото, но аз не мога да понеса картината с разкъсаното му на 6 части тяло”предаде Наско по телефона. Самия той е добре. След кратък тур нагоре в момента се намира в лагер 2 и почива. Ще прекара нощта там.
Поздравява ви и ви благодари за подкрепата.
Поклон пред великия алпинист Уле Щек! Душата му ще остане завинаги в любимите му Хималаи.

скатов-щек-инцидент

Comments

comments

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!