fbpx

Наско Скатов за инцидента с Ули Щек

Българският алпинист Атанас Скатов, който се аклиматизира в района на Еверест, преди опит за траверс между Еверест-Лхотце тази сутрин разказа по сателитния телефон за инцидента с Ули Щек. Информацията е публикувана във Фейсбук профила му:

Днес сутринта в 07.30 ч. сутринта по сателитния си телефон само минути след инцидента Наско предаде, че известния алпинист Уле Щек е паднал от връх Нупце. 41-годишният швейцарски алпинист Ули Щек е загинал недалеч от лагер 1 към вр. ЕВерест. Изкачвал е леден склон без осигуровки и се е подхлъзнал.
“ Ограмна загуба е това . Това е невероятен алпинист и това, който е правил и смяташе да направи няма кой друг да го направи скоро. Много съжалявам за случилото се, изпитвам голям тъга и се възхищавам пред смелия му живот отдаден на алпинизма. За съжаление тук е така. Условията са трудни и инциденти могат да се случат във всеки един момент ,независимо от опита и физическата издръжливост на човек.Много от колегите отидоха при тялото, но аз не мога да понеса картината с разкъсаното му на 6 части тяло“предаде Наско по телефона. Самия той е добре. След кратък тур нагоре в момента се намира в лагер 2 и почива. Ще прекара нощта там.
Поздравява ви и ви благодари за подкрепата.
Поклон пред великия алпинист Уле Щек! Душата му ще остане завинаги в любимите му Хималаи.

скатов-щек-инцидент

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: Защитено съдържание !!