fbpx

Новости на Витоша

Експерти от Дирекция на Природен парк „Витоша” поставиха информационни табели в местността Дендрариума. Табелите информират посетителите за засадените в района фиданки, произведени от вековни и забележителни дървета, срещащи се в Природен парк ”Витоша”. Фиданките, засадени от доброволци през есента на 2014 г. са вегетативно потомство на забележителни дървесни екземпляри от видовете космат дъб, бук, явор, планински ясен, горун, обикновен габър, бяла мура и обикновен смърч. Освен поставянето на табели по време на акцията се извърши и тяхното сезонно отглеждане.
Тази дейност допринася за запазване генетичния фонд на основни дървесни видове в парка и едновременно с това за популяризиране на тяхното значение за естествения му облик.

На 03.10.2015 г. ДПП “Витоша” и доброволци проведоха доброволческа акция на територията на ПП “Витоша”. Мястото, на което доброволците работиха беше в покрайнините на с. Боснек, където започва „Алеята на карста”. В рамките на акцията беше възстановено едно разрушено информационно табло, бяха лакирани осем маси „Витошки” тип и пет дървени информационни табла.

 

Comments

comments

Прочети  16-годишна индийка изкачи Еверест

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!