fbpx

НП “Пирин” представи мобилното си приложение с информация за туристическите маршрути

Национален парк “Пирин” представи новото мобилно приложение Pirin NP с информация за регламентираните туристически маршрути на територията му.

Приложението съдържа цялата необходима информация, за да избор и планиране на най-подходящия и интересен маршрут. Потребителите разполагат с голям набор от инструменти: вградена интерактивна топографска карта, възможност за локализация на местоположението в нея, локализация и идентификация на забележителности, туристически маршрути, хижи и много други важни обекти. По време на туристически преход ще можете да видите каква част сте изминали от маршрута и каква ви остава.

Богатствата на Националния парк се разкриват в секция „Биоразнообразие“- ще можете да разгледате различни видове и местообитания, а ако нарушавате някоя защитена зона, то ще ви извести и ще ви помогне да излезете от нея.

Приложението работи независимо от наличието на GSM мрежа, не изисква връзка с Интернет и работи без пренос на мобилни данни.

Важно: Винаги преди да тръгнете да посещавате НП „Пирин“, обновявайте приложението и изтеглете последната версия на картата в него, докато имате налична връзка за данни, предупреждават разработчиците. Освен това за целите на навигацията и идентификацията на обекти в парка, моля разрешете Location и Camera access на приложението в телефона Ви.

Приложението е безплатно за изтегляне и употреба. В него няма реклами, нито ще трябва да се регистрирате. То е собственост на Дирекцията на НП „Пирин“.

Това приложение е реализирано в изпълнение на договор ДП- 5/02.05.2019 г. по проект BG16M1PR002-3.007-0007-C02 „Подобряване на природозащитното състояние на видове и типове природни местообитания на територията на Защитена зона BG0000209 Пирин за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна, включена в списъка, приет с решение № 122/2007 г. на Министерския съвет (обн., ДВ, бр. 21/2007 г.)/защитена територия „Национален парк Пирин”, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.”, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие.

Прочети  Начало на Дни на предизвикателствата

Comments

comments

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!