fbpx

Откриха Владимир Каролев в Пирин: в тежко състояние е

Откриха икономиста Владимир Каролев в Пирин, съобщи Нова телевизия. Той изчезна в неделя, докато кара сноуборд в планината. Състоянието му се определя като много тежко.

8 души са го търсили 12 часа, като една от участващите групи го е открила в 00:40 ч в района на Жабешко езеро. Той не е бил в съзнание, изнесен е на ръце и в 4:30 ч. е предаден на Спешна помощ.

Предполага се, че се е наранил след падане от около 400 метра на стръмен терен, вероятно при подхлъзване. Спасителите обясняват, че икономистът е бил открит на късмет, защото мястото, на което е бил, е без сигнал.

Каролев е бил на Тодорин връх и около 12 ч. е тръгнал по улеите, разказа пред bTV Методи Баненски от ПСС.

„Нещо е станало там, защото към 2 ч. са го потърсили негови приятели и телефонът му не е имал покритие. Започнахме издирване цяла нощ, момчетата се разделиха на групи. Двама човека от една от групите го откриха – това са директорът на парка и заместник-кметът на Банско“, разказа Баненски.

Двамата открили Каролев са синовете на Баненски, Росен и Стойчо. Те са доброволци към ПСС, уточнява „24 часа“.

„Можеше да бъде използван хеликоптер. В България обаче няма такова чудо и нещата ще се случват девет дни с камили”, категоричен е Методи Баненски от ПСС.

От Планинската спасителна служба обясняват, че в момента планината е много опасна.

Прочети  Продължават протестите за Пирин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.